Weseestars gaf in januari 2019 benefiet rondleidingen. Wat is de opbrengst van ons benefiet? Rondleidingen en donaties hebben samen een bedrag opgeleverd van € 4836,-. Daarnaast is er direct aan Mosaik gedoneerd via de website www.betterplace.org. We schatten dat het hierbij gaat om nog eens minstens  1700,-.

In september zijn 18 dozen met teken- en schildermaterialen ter waarde van € 1466,09 aangekomen, de eerste royale schenking van de [Royal Talens Foundation]. Dat is pas het begin, want de Foundation heeft aangegeven dat ze een duurzaam partnerschap met Mosaik aan willen gaan! Dit eerste transport is bestemd voor zowel de kleuteractiviteiten als voor het project, waarbij duizenden op het strand achtergelaten zwemvesten worden getransformeerd tot tassen.

MEER DOEN?

Naast de opbrengst in geld en materiaal, vinden we het belangrijk dat we samen ook meer aandacht hebben gecreëerd voor de schrijnende situatie van vluchtelingenkinderen.

De leefomstandigheden in en om de vluchtelingenkampen op Lesbos zijn verder verslechterd. Waar plek is voor 3000 vluchtelingen bevinden zich nu 17.000 mensen, merendeels in kamp Moria. Ruim een derde daarvan is minderjarig. Eén vijfde van de vluchtelingenstroom bestaat zelfs uit kinderen die aankomen zonder begeleiding van volwassenen. En opnieuw staat de winter voor de deur.

 

Gelukkig kunnen we op heel veel manieren helpen! Wil je nu meteen iets doen?

Steun Mosaik met een donatie aan hun hoofdorganisatie:

Lesvos Solidarity; IBAN: GR 65 0110 7620 0000 7620 0288 355, BIC: ETHNGRAA

*Koop hier of hier een bijzonder decembercadeau